onsdag 29 september 2010

Beyazkungen

Beyaz ett vitt halvtorrt Turkiskt vin. Denna Chardonnay hade en viss skärpa som förmodligen kom sig av att man klafsat runt med en blandning av klacksaft och druvor. För den som inte vet vad klacksaft är så, vilken kroppsdel är närmast klacken och vilken saft kan då komma från den?
Ett helrör å då talar vi 75cl, på den tiden kostade ca 3,25 å var tillsammans med VillaFranca, Fragall, Diamant en riktig partydrog ( ok det fanns väl inslag av rökelse å myrra också). Ville man lyxa till det hela kunde man dra en Pellerosa eller en Morbror David (Mavrodaphne), den senare var lite tyngre och röd. 5 spänn i veckopeng räckte ibland till 2 pavor annars 1 pava och en liten ask Prince.
Det här var en tid då love (helst med så många som möjligt) peace and rockn roll härskade å all bra musik kom till tex. dom där Simon å Görfinkel. Sista ring på gymnasiet, å fan va vi partade och faktum är att G3I svarade för en procent av Sveriges konsumtion av Beyaz. Fan va vi lira gitarr och sjöng " Making love with Cecilia up in my bedroom".
Konsumtionen var så hög att kvaliteten varierade kraftigt å man fick spä med lite Zingo emellanåt.
Bland brudar så var väl Beyaz nobben men det löste man genom att hälla upp på karaff och be dom dricka med andakt för det var nått dyrt för ett dyrt och speciellt tillfälle, det gick det med.
Vet bannemej inte varifrån Beyazkungen kom, å saken kan väl alltid diskuteras men min ödmjukhet förbjuder mig, för en som var med är en sån där politisk kvartsfigur i kommunen.
Oavsett, he.. va flummigt mysiga vi va. Har faktiskt spanat efter Chardonnayen på bolaget (tänkte bju dom 3,50) uppleva stämmningen och försöka överföra en del av tricken till kvinnan som på den tiden ej va med. Beyaz roules!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar