tisdag 26 oktober 2010

Laget on Tour eller i 80 knyck uppför Liabacken del 2

Nog är det märkligt men inte ett samtal mellan Vansbro och Yttermalung, men jag såg några bekanta ansikten i Yttremalung och Utansjö och när jag tutade så såg dom bara konfunderade ut, dom känner ingen jaktkamrat som passerar nämnda orter påväg till jaktkojan efter 15 en fredag.
Svänger in på gården och Hebbe är ute och försöker kränga sin V70 Turbo till några som tagit sig ända från Kramfors till Malung i detta ärende.
Han kommer åter och det hade skitit sig lite och det berodde på att när man testkörde uppför Liabacken gick Turboregulatorn så hur dom än for gick det inte fortare än 80 knyck. Vi är kraftigt försenade å jag säger till Hebbe - Dom hade kunnat köpa min Space Runner istället, gasen i botten å brumm i motorn å riskokarn, så mycket Runner är det inte, hade säkert klarat 82 km i nämnda backe.

Tillgången på älg i september bådade inte gott så Hebbe å jag kom överens om att lämna skotten hemma så att vi fick plats med mer öl och grillmat.

Äntligen på väg, uppför Liabacken och alla japaner under huven skriker och protesterar högljutt.

Nu kommer nästa överenskommelse. Vi svänger av och stannar vid vägbommen som leder till landet bortom lagen, vi skall sparka i gruset en liten stund.

Det betyder bara att vi vattnar blåbärsris, ringer ett sista samtal, tänder en cigg och låter säkringen på någon aluminiumburk gå. Nån bild på mobilen visar att vi är räddningslöst efter andra kamrater, eller som Hebbe sa ifjol - Fan det känns som att komma in i 3:e perioden och ligga under med 32-0, om vi dricker så mycket vi orkar dom sista 7 km så hinner vi aldrig ikapp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar