lördag 8 januari 2011

Islamiskt Center i Borlänge del 2. Men också ett förslag till strikeback.l

Återigen imponeras jag av Kenneth Perssons (S) klarsynthet i denna fråga. Vi kan slå fast att religionsfriheten i Sverige gäller så oavsett vad vi tycker i frågan kring ett Islamiskt Center, moske´etc.
I princip kan vi säga att vår (dalfolkets käre konung även om han behövde oss för att nå kungamakten faktiskt högg huvudet av oss när vi hade en uppfattning av annat slag) Kung Gösta (Gustav Wasa) en gång hårdhänt införde protestantismen i vårt land men ändå på något sätt lät katolicismen fortleva i begränsad omfattning och på det sättet införde religionsfriheten (1500-tal).
Som en parantes kring denne konung kan vi säga att svenskarna in i vårt århundrade lidit hårt under skattetryck.
Vad har man då sagt i denna fråga? Ja det skulle inte bli några "tinnar och torn" på detta bygge av rädsla för att det skulle "störa oss vanliga". Så långt politiskt byggplan. Men nu får Persson något att bita i. En moske´utan minaret är det kommunalpolitiskt möjligt att neka till??? Återigen kan vi säga att om man så kräver ur religionsfrihetsaspekten så är man chanslös.
Jag är rädd för att den dagen som bönetimmen förkunnas ur minaretens högtalare utöver Tunaslätten så kommer vi att få uppleva något väldigt osvenskt.
Vad säger då "Min nyvunne vän" Kenneth Person mer denna vecka?
"Utan ett Islamiskt Center finns risk för källarmoskeér där ingen har kontroll på varken det ena eller det andra".
Men Kenneth, i ett öppet och demokratiskt samhälle så spelar Din misstro mindre roll om det är "underground eller overground", det verkar som om Du har vissa tankar om ev. destruktiva krafter.
I veckan har, senast i ett inlägg i DD någon Imam uttalat sig kring islams förkastande av terror och stå i strid med islam. En nog så intressant läsning med åberopande av olika surnor (kapitel verser ur koranen). Min första kritiska fråga i detta sammanhang vore - I tid vilken surna åberopas? Det är så att om två surnor står i konflikt med varandra så gäller den sista. Sen är det precis som i konfliken mellan protestanter och katoliker, är det Sunni eller Shia som gäller.
Sunni är i majoritet och skillnaden skulle kunna uttryckas som följer:
Denna rättskolas inställning till sunnan om profeten skiljer sig från sunniterna på så sätt att det inte handlar om vems tradition det är, utan snarare om vilken tradition som är sann. De berättelser (hadither) som återger vad Muhammed gjorde, sade eller indikerade ges av både shiiter och sunniter olika trovärdighetsgrad, från svag berättelse till stark berättelse. Konflikten mellan shiiter och sunniter (liksom inom de olika riktningarna också) handlar om vilka berättelser som är starka respektive svagare, eller helt falska.

Naturligtvis är vi i underläge för vi kan inte skilja på det ena och det andra. Att exempelvis jämnföra "profeten" Jesus med "profeten" Mohammed går inte. Försiktigtvis skulle jag kunna säga att "profeten" Jesus inte använde världslig makt för att genomdriva sitt budskap även om hans efterföljare främst katolska kyrkan på många sätt agerat utifrån andlig och världslig makt. Denna skrivning innebär att jag på intet sätt attackerat den muslimska världen, men det är inget konstigt med att andlig och världslig makt gått hand i hand genom årtusenden.

För de oinvigda skall jag försöka beskriva tidsrankingen på de tre religionerna, judendom, kristendom och Islam. Men först skall vi komma ihåg att historia har alltid skrivits av någon, för ett speciellt syfte dvs inte nödvändigtvis alltid korrekt.

Från ca 3500 år före kristus fram till Jesu födelse dvs Gamla Testamentet är Judendom
Från Jesu födelse och ca 60 år framåt ( Jesus blev 35-37 år gammal) Nya Testamentet
Från ca 600 år efter Jesus så hade Mohammed under 20 år uppenbarelser.
Dvs Judendomen 3500 år, Kristendomen 60 år och Islam 20 år.

Vi kan säga att här kommer det "legitima" in i bilden, alla vill ha en kontinuitet över tiden.
Judendomen omfattade aldrig Jesus och när han inte uppfyllde deras dröm om att vara Mesias och kasta ut Romarna så var det kört, de kristnas dom, och som även lever kvar i våra dagar var hård och korsfararna (1097-efter kr.) "slaktade både judar och muslimer" av just denna orsak.
När det gäller kristendomen så skulle jag i princip säga att Gamla Testamentet skulle uteslutas ur Bibeln eftersom att den på flera punkter står i konflikt med dagens kristna "försonings"budskap.
Mohamed var både köpman, uppenbarelseman, och krigare. För att nå de grupper som fanns på den tiden så la han ihop Gamla Testamentet, Nya Testamentet och sin 20år av uppenbarelser. allt för att få en anknytning bakåt i historien, en kontinuitet. Det har ur den aspekten sagts att Islam är mer tolerant eftersom att den erkänner både judendom och kristendom. Av ovan förstår ni säkert att detta inte är sant eftersom att allt är en efterhandskonstruktion.
Mohammeds uppenbarelser har ändrats på flera punkter eftersom att han själv brutit mot dessa dvs efterhands rättfärdigande, var och en får tro vad man vill.
Jihad, det heliga kriget, å ena sidan säger Profeten att inget våld skall genomföras när Islam skall erövra världen. Å andra sidan är det exakt vad Profeten gjort, nämnligen att underkuva folk med våld. (se gärna exemplet på skillnad på Sunni och Shia ovan).

Rädsla, främlingsfientlig, rasism och slutligen den gulligaste av dom alla den nya sjukdomen Islamofobi ( har kollat i FASS, finns ingen sjukdom med det namnet och därmed ingen medicin), alla dessa uttalanden bygger på att vi skall ha någon form av gammal Naziångest.

De som vill säga att jag lider av något av ovanstående välkomnar jag i varje debatt och när jag säger att jag tänkt mig åt Islamic Center och dess aktiviteter så skall det bli intressant när "The old Egyptian" träder in på arenan för jag kommer ovillkorligen att avslöja en rasism som är avsevärt större än om vi säger "viss färg på huvudet skalle", jag kan också se, faktiskt, någon grupp som vill "integrera mig" men jag kan också peka ut någon eller några grupper som inte kommer att göra det.

Idag säger man följande om den befintliga moskeén, den är sliten OCH MAN HAR EJ PLATS ATT LÅTA MÄN OCH KVINNOR FÖRRÄTTA BÖNEN SAMTIDIGT!!!!!!

Sliten? Hur ställer det sig mot renlighetskraven för bön???
MEN FRAMFÖRALLT MEDIA MÅSTE POÄNGTERA ATT VÅR FÖRVÄNTAN INOM RAMEN FÖR JÄMSTÄLLDHET ÄR ATT MÄN OCH KVINNOR I SAMBAND MED DEN NYA MOSKEÉN HAR MÖJLIGHET ATT BEDJA PÅ SAMMA TID OCH SAMMA VILLKOR!
Kan vi på något sätt fästa uppmärksamheten på just detta så får man ett avgjort problem att lösta!!!! ett-ett i matchen.

Mer om Stockholms Bombaren senare.....

torsdag 6 januari 2011

Islamcenter i Borlänge eller Green Green gras of home

My old home town looks the same as I stepdown from the train and there to meet me is my mama and papa, down the road I looked and there runs Mary, hair of gold and lips like cherry, its good to touch the green green gras of home.......

Herre Gud det har gått mer än 30 år sedan jag lämnade området kring det heliga landet och klev av perrongen på Borlänge station. Ingenting hade förändrats mer än ynglingen som klev ner på perrongen, brunbränd och definitivt över deffad. Vid min sida hade jag en barndomskamrat och vi sprang på varandra på perrongen i Sala. Han var svarthårig, hade bruna ögon och var lite mörkare i hyn än oss andra men likaväl ursvensk. Han hade bott i Israel och vi kom att tala om att leva med "döden" ständigt närvarande men också hans ständiga problem med såväl israeler och araber, dom visste inte riktigt om han var det ena eller det andra. God bless your soul där Du idag sitter i himmelen, hur och varför???

Tempelriddaren*, korsfararen* och vitingen* hade lämnat Saraceerna åt sitt öde där nere i Sinais öken och aldrig hade jag trott att "saraceerna" så totalt skulle komma att förändra "My old hometown". Jag är en främling i min egen stad!!!
Officiellt finns idag uppenbarligen något nytt sjukdomsnamn, mussefobi eller nått om jag skulle ha en bestämd uppfattning som avviker från den "statliga läran".

Jag skall direkt poängtera att jag är varken nazist eller Sverige Demokrat.

* Tempelriddare och korsfarare, ja i den arabiska kulturen finns än idag deras syn på oss vitingar
och jag hänvisar då till boken Korstågen enligt araberna (Alhambra) av Amin Maalouf. Jag åberopar även Rashid Khalidi i denna fråga. Andra kända namn som använt korsfararretoriken i modern tid är Yassir Arafath och Saddam Hussein.
Jag skulle också kunna hänvisa till vad Profeten sagt om framtiden och speciellt Jihad.
Varför nämner jag "vitingen"? Jo helt enkelt därför att det är identiskt med ett ord vi inte längre får säga eller skriva i vår demokrati med åsikts och yttrandefrihet (det är faktiskt så att vi i vissa sammanhang inte har det) men jag skriver då så här "speciell hårfärg skalle".

I sann komunalpolitisk anda så har medborgarna i Borlänge kallats till ett möte där vi har möjlighet att påverka var ett Islamiskt Center skall byggas i stan, det finns 3 platser att välja på.
Det är således inte längre en fråga om medborgarna vill ha ett Islamiskt Center i stan eller inte utan var den skall byggas.

Lyssnade till Kenneth Persson (S) igår och hans kommentar till SDs utspel om en folkomröstning i frågan och vad han sa är intressant (han har trots att vi inte har samma politiska uppfattning faktiskt glimmat till och konstaterat en insikt ex. stopp på invandringen så att vi får en möjlighet att integrera de vi redan har men förmodligen ringde Hultkvist från Stockholm och bad honom hålla käften annars skulle nog partipiskan vina).
Vad han sa var faktiskt två sanningar och återigen en frustrering kring den uppkomna situationen.
Vi har religionsfrihet i Sverige och därmed har vi ingen som helst möjlighet att stoppa etableringen av en moske´ i Borlänge, ett noll till Jihad skulle man kunna säga.
Folkomröstning, den absoluta demokratin i komunalafrågor är en bluff.
Han sa också att SD slår mynt av en "politiskt känslig fråga" han erkänner således att det är känsligt men samtidigt varför har politiker på riks och kommunalt plan inte "dragit i handbromsen"?

Nu är vi där vi är oavsett vad vi tycker, vi tar emot fler än vi har avtal med staten på, vi har en bidragsnorm som ligger högre än riksgenomsnittet och nu har vi ett Islamiskt Center. Vad mer kan vi göra för att attrahera grupper som inte kan försörja sig själva. För att citera stadens i många bemärkelser store man Peter Hultkvist "Vi behöver en arbetskraftreserv". Har aldrig hört nått så förnedrande. Vi importerar färdiga pensionärer som dessutom har en högre bidragsnivå än vanliga folkpensionärer. Vi har en grupp som om vi ser till utbildningsnivå i vårt hightec samhälle möjligen skulle kunna bidra med 5% i arbetskraft reserv i övrigt finns inga jobb som kompetensmässigt stämmer med att vara analfabet eller 4-årig skola ( i bästa fall ) detta är siffror som är kända för Borlänges politiker om man undantar Hultkvist men han lever ju i sin värld.

Hur skall vi i framtiden kunna tala med varandra om fri och demokratiska rättigheter, hur skall vi hantera jämnställdhetsfrågor? Ja politikerna har ju redan talat om lagstiftning om positiv särbehandling i vissa frågor. Kommer vi att driva jämnställdhetsfrågor bara för "vitingar" och låta övriga få frisedel?
Vi (politikerna) har dåligt samvete för att vi misslyckas med integreringen, tja om det betyder att vi skall må dåligt för att vissa grupper inte vill så är inte jag med i det.
Vi skapar Ghetton, sanningen är historiskt så att olika etniska grupper alltid söker sig till sin egen etniska tillhörighet.
Sen är det så att "Andersson och Petterson" från landet X ( förövrigt en del länder som egentligen inte är några länder i vår mening) och som legat i fejd med varandra i 100-tals år inte med nödvändighet plötsligt blir vänner bara för att dom kommer till "The promised land".

Nåväl som jag sa ett- noll till Jihad, själv kommer jag med stor nyfikenhet och insikt att besöka och ta del av aktiviteterna i det Islamiska Centret så får vi se vad dom tycker om korsfararen.

My old hometown does´nt look the same anymore!